Pénztárcakímélő és környezetbarát zöld megoldások a lakásban

A környezetbarát és az egészséges termékek nem feltétlenül drágábbak. Ha átalakulnak a szokásaink és jobban figyelünk arra, hogy mit és mennyit vásárolunk, akkor akár spórolhatunk is.

Van néhány pénztárcabarát tippünk környezetünk tisztántartására!


A SZUPER FEHÉR POROK

szódabikarbóna , mosószóda . fehérítő só , citromsav

Környezetbarát mosogatógép tabletta után kutatva egy barátnőm ajánlotta a következő RECEPTet: 3 ek szódabikarbóna + 2 ek citromsav + 1 ek mosószóda + 2 ek étkezési só (amit otthon főzésénél is használsz). Össze kell keverni és csak épp annyi vizet hozzáadni, hogy összeálljon. Jégkockatartóba (a szilikonból könnyebb kivenni) nyomkodva kész is a mosogatógép tabletta, 1-2 nap alatt kiszárad és használható. Légmentesen záródó dobozban tárold! Én gyakran csak porként tárolom és adagoló kanállal rakom a gépbe. Javaslom, hogy az öblítő helyére önts egy kevés ecetet, mert csillogóbbak lesznek az edények. 

Ha egyben akarod megrendelni az összes terméket, ami a mosogatógép tablettához szükséges, akkor kattints ide: Csináld magad - MOSOGATÓGÉP TABLETTA - csomag

 

Duguláselhárításra szuper megoldás a szódabikarbóna+ecet kombináció. Lehetőleg száraz lefolyóba szórd a szódabikarbónát és önts rá ecetet. Habzik, pezseg, még nézni és hallgatni is jó. Ha már nem dolgoznak az anyagok, nem halljuk a pezsgést, önts rá forró, de nem forrásban lévő vizet. 

 

Odaégett lábos tisztítása: Spenótot főztem és amikor gondoltam már elkészült, nem elzártam, hanem takarék lángra állítottam a tűzhelyet véletlenül. 2 órával később, amikor észrevettem, fel sem merült bennem, hogy az edény még megmenthető. És mégis! Lábasba forróvizet öntöttem, alágyújtottam, szódabikarbónát szórtam bele és hagytam rotyogni kb. 20 percet, majd megvártam míg kihűl. A edényt megmentettem, még súrolni sem kellett!

 

Tűzhelytisztítás: Nagy főzések után, ha sokminden nyomot hagy a tűhelyen, csak szórok rá egy kis szódabikarbónát, spriccelek rá egy kevés vizet és 1 órával később elég csak letörölni hogy tiszta legyen. Nem kell sikálni, vagy zsíroldót használni!

 

Fehérítő só használata: A fehérítő sót használd kiegészítő szerként mosószóda, mosószappan vagy mosódió mellé. Elég 1-2 evőkanállal a mosógépbe szórni. Színes ruha esetén végezz színpróbát!

 

Folttisztításhoz egy kis víz hozzáadásával készíts fehérítő sós pépet és rakd a foltra, ha kell dörzsöld az anyagba, majd mosd ki a szokásos módon. Ne hagyd hosszú ideig a ruhán, mert roncsolhatja a szálakat!

 

Fehérítő áztatáshoz 10 liter vízbe oldj fel 1-2 evőkanál fehérítő sót és áztasd benne néhány órát vagy akár egy egész éjszakát a beszürkült vagy foltos ruhát, ágyneműt, pelenkát, törölközőt, terítőt, stb., majd mosd ki a szokásos módon.

 

Vízkőoldásra legegyszerűbb a citormsav használata. Az ecettel ellentétben em büdös. Fél liter vízben oldj fel 2 evőkanál citromsavat és spricceld a tiszítandó felületre. Ne használd márvány, kő és sárgaréz tisztításához!

 

WC tisztításnál használj citormsavat. Szórd be vagy vízzel elkeverve készíts pépet és azzal súrold ki kagylót. Jó vízkőoldó, szennyeződéseket oldja, fertőtlenít.

 

A “FEHÉR POROK” leggyakoribb felhasználási módjait gyűjtöttük össze. A listát folyamatosan bővítjük, kérlek írd meg te is, hogy mire szoktad használni. 



Econeked Anna :-)


Korábbi bejegyzés Újabb bejegyzés


1 komment
 • Hookup Women Utilizes Free of charge Matters? A Great Horizontal Benefit!

  Cost-free hookup girls dating apps on the web is the answer if you’re tired of going to bars
  and clubs simply to be ignored, as well as even worse, laughed at.

  I understand what it’s like because I’ve been there.

  I used to be solitary and needy in the day -
  I needed a fresh companion - but I continued attempting because I needed not any other selection. If you’re a single man who
  would like to hookup with attractive girls without going
  to those locations where ladies are by itself, than the article might just improve your daily life.

  It is going to explain why internet dating on the internet is the best choice if you’re
  a masculine who is shy to technique a lovely female within a pub or club.

  Szerző: Toney Dátum:

Kommentelj