You are currently viewing 11 étel ami a méhekkel együtt tűnik el

11 étel ami a méhekkel együtt tűnik el

Ha a méhek eltűnnek a Földünkről , akkor számítások szerint az emberség körülbelül 4 évvel élné őket túl. De mit is jelent pontosan, ha elkezd csökkenni a számuk? Milyen ételek lesznek az amik a leghamarabb eltűnnek a boltok polcairól?

Képzeld el, hogy holnap elmész vásárolni egy szupermarketbe és a polcok üresek. A bevásárló listádon szereplő tételeket nem tudod megvásárolni. Nincsen alma, uborka, borsó, de még margarin , méz, kávé és sampon sem. Az édességek polcai üresek, sem gumimacit , sem csokoládét nem tudsz hazavinni. Sőt még a rendszeresen használt arclemosó korongodat sem találod a helyén.

Körülbelül így nézne egy bolt a jövőben, hogyha a pesszimista jóslatoknak hihetünk. Körülbelül az élelmiszerek harmada a méhektől és más rovarok létezésétől függ.

A valóság sajnos annak a ténynek a tudatában, hogy fele a 450 vadméh fajnak kihalt az elmúlt 30 évben, sajnos elég drámaian hangzik.

Lássuk miért érdemes vigyázni ezekre a csodálatos rovarokra, milyen ételek polcai lennének üresek a jövőben:

 1. Alma (és mindenféle más fa gyümölcs, beleértve az őszibarackot, sárgabarackot, szilvát, citromot, lime-ot és cseresznyét)
 2. Eper (valamint bodza, szeder, málna és áfonya)
 3. Hagyma
 4. Avokádó
 5. Zöldbab (és sok más bab)
 6. Kávé
 7. Napraforgóolaj (és más olajok)
 8. Paradicsom (plusz uborka)
 9. Szőlő
 10. Karfiol (plusz káposzta, brokkoli, fehérrépa és kelbimbó)
 11. Cékla